tirsdag 30. juni 2009

JANE MEETS JINNY og HURRA FOR TRULSEN!Klarte ikke å dy meg, jeg, nei... Etter å ha tenkt og tvilt og tenkt litt til har jeg bestemt meg for å ta forfatteren av Dear Jane-boka sine "lessons" for å se om dette ligger for meg... Og det tror jeg at det gjør, iallefall litt. Det var kjempegøy!!! Har aldri prøvd paper-piecing før, og selv om det var litt baklengs og jeg måtte gjøre om noen ganger ble det ikke så verst, synes jeg. Her har jeg lagd blokkene Uncle Homer(A6), Mother's Point(M5) Chattanooga Charlie(L5) og Chicken Tracks(J7). Mottoet må bli... Finished is better than perfect... Prøvde meg også på et triangel, for "moro" skyld, men det er unntatt offentlighet foreløpig! Ideen er å kombinere Jinny Beyer-stoffene som jeg har spart på i årevis med mangfoldet av blokker. Målet er i første omgang 15 stk, maksimalt 25 og så en avgjørelse om det blir med det eller om det blir nok en WISP-kasse på syrommet...
Trulsegutten vår, lille røver'n min, fyller tre år idag
- HURRA!

onsdag 24. juni 2009

VI HAR FÅTT LEIEBOERE!
Herr og fru Kjøttmeis og ditto Hvitogsvartfluesnapper har etter en liten "budrunde" avgjort at kassen ved garasjen tilhører kjøttmeisene mens fluesnapperne okkuperer den store selja helt i enden av hagen. Vi trodde en stund at kassene vi lagde i april var falt i unåde, men nå har vi leid ut 2 av 3 på bare to dager, og det gjør oss jo nærmest til bolighaier...
Og mens jeg burde vært ute og luket i hagen sammen med myggen, sitter jeg heller inne eller på verandaen med Polka Dot Girls - stitching(snart ferdig!) og har så fryktelig, fryktelig lyst til å starte med Dear Jane, som jo vil si nok en WISP i lang tid... for det er vel WISPer jeg egentlig har, ikke egentlig så mange UFOer, for jeg har jo tenkt å gjøre de ferdig, har jeg ikke...?

torsdag 18. juni 2009


MANGLENDE IMPULSKONTROLL

Jeg har så innmari dårlig impulskontroll når det gjelder lysten til å starte på noe nytt og spennende... Regner ikke med at jeg er alene på det feltet, men det er egentlig ingen trøst... jo, litt så. Det er jo så mye man har lyst til og bare må gjøre, og innimellom er man på god vei med noe man ikke helt skjønte at man tok i på i utgangspunktet. I håp om å gjøre noe med denne situasjonen (dvs. mitt overfylte syrom med påstartede prosjekter) har jeg lagd en offisiell UFO-liste slik at det blir litt mer synelig, også for andre, hva det er jeg holder på med (evnt. ikke holder på med). Men, på lista er bare ting jeg har startet med, ikke alle de jeg samler stoff til etc... ;-) Kan jo ikke blotte sjelen helt ut, liksom!
Dette er ferie-kaninen min som jeg hadde med til Portugal i mai. Har tenkt det kan bli noe påskete til slutt, men vi får vel se. den har iallefall tilhold på lista mi (nederst på siden).

søndag 14. juni 2009

GIFT OF FRIENDSHIP - ferdig!!
Da var teppet å regne som ferdig - jess! Et prosjekt å flytte fra den store "har begynt på, holder på med"-bunken. Det eneste som eventuelt mangler er en label med "Quiltet av...", og det synes jeg egentlig Anne Marit på Gla'lappen har fortjent... Teppet er en BOM fra Honeysuckle Cottage i Australia, designet av Natalie Bird, som også har signert label'n - hvor kult er det?
Jeg har brukt mange timer på all syinga, og fått gjort unna masse tankearbeid samtidig, så allerede har teppet stor affeksjonsverdi.
Og vennskap er en gave!

Detalj av teppet for å prøve å få frem den flotte quiltingen...
(tror jeg trenger kurs i hvordan fotografere quilter - beklager kvaliteten)

Da var det bare å gå igang med neste prosjekt...




onsdag 10. juni 2009

POSTPAKKE 1
Noen av de stoffene jeg valgte å kjøpe på sydligere breddegarder for å fore stoff-monsteret som bor på syrommet mitt i kjelleren... fremdeles har monsteret en hang til duse stoffer i grønt og blått, pluss litt lyst til dessert... De fleste fra Kathrines Quiltestue i Oslo - som var starten på en hyggelig dag der jeg blant annet traff igjen Mari-Lotte - kjempekoselig!!



POSTPAKKE 2
Etter lang tids venting (og ferieavvikling på hjemmebane) - idag kom mitt "Gift of Friendship" tilbake fra Anne-Marit på Gla'lappen. Den dama er verdt å vente på! Teppet var nydelig quiltet, og nå gjenstår bare lukkekanten. Skulle ønske det var 5 grader varmere, da skulle jeg tatt plass på balkongen i midnattsola, men 8 grader og litt vind...Neih, tro'kke det...